INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bougatsa Days

Σε συνέχεια του 1ου φεστιβάλ μπουγάτσας, όπου η 20μετρη μπουγάτσα καταχωρήθηκε στο βιβλίο guinness το 2008 , αλλά και μετά από το μεγαλύτερο σερβίρισμα ρυζόγαλου το 2010 τα οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο , ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Σωματείο ζαχαροπλαστών & μπουγατσοποιών Ν. Σερρών διοργανώνουν φέτος όπως και πέρσυ, το bougatsa days 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2,3,4, και 5 Οκτωβρίου 2014 ,στο Δημοτικό Κεντρικό Πάρκο (θεατράκι) στην οδό Δορυλαίου.

Η πόλη μας θεωρείται η πρωτεύουσα της μπουγάτσας αφού εδώ γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και από εδώ διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα .
Σκοπός της δημιουργίας του Φεστιβάλ "bougatsa days"

είναι η δημιουργία ενός ενδιαφεροντος τουριστικού προϊόντος-πόλος έλξης τουριστών οι οποίοι κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ομορφιές του τόπου μας αλλά και να τους επισκεφτούν.
Στο χώρο εκτός από την μπουγάτσα, θα υπάρχει παράλληλα και έκθεση τοπικών προϊόντων άλλα και τουριστικών προορισμών του Νομού μας.
Ακόμη, σε όλη την διάρκεια των ήμερων θα υπάρχει ατμόσφαιρα γιορτής, με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, μουσική από Dj's της πόλης, χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους και σχολές
τραγούδια από σερραϊκά συγκροτήματα, σέρβους καλιτέχνες, αλλά και πολλές εκπληξεις για το κοινό. Οι επισκέπτες του τετραήμερου φεστιβάλ «Bougatsa Days 2014» της πόλης των Σερρών , θα ανακαλύψουν τα «μυστικά» της καλής σερραϊκής μπουγάτσας αλλά και πολλές επιχηρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Θα έρθουν επίσης σε επαφή με εκθέτες-παραγωγούς Σερραικών γαστρονομικών προιόντων, και όχι μόνο.
Επίσης αποστολές από την Σερβία  θα παρουσιάσουν τις γεύσεις αλλά και την τεχνική της δικής τους παραδοσιακής μπουγάτσας που την ονομάζουν στην γλώσσα τους
" burek ", Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες, που το πρωί του Σαββάτου θα ζυμώσουν και θα ψήσουν κουλουράκια με την καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών, ενώ την Κυριακή το πρωί θα διαγωνιστούν στην καλύτερη παιδική τούρτα.
Το «Bougatsa Days 2014» ξεκίναει την Πέμπτη 2 Οκτώβρη στις 6:00 μμ και τελειώνει την Κυριακή 5 Οκτώβρη στις 11:00μμ. Χώρος διεξαγωγής η οδός Δορυλαίου που βρίσκεται στο κεντρικό πάρκο των Σερρών, δίπλα από το θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών.Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
             

                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                                                  ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου