INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο μόνος εχθρός της δημοκρατίας

Ο μόνος εχθρός της δημοκρατίας (και που κάνει αδιανόητο το να εφαρμοστεί) είναι η νοσηρή και ακατανίκητη τάση των αχρείων προς την εξουσία.


Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ΕΘΕΣΑΝ το άριστο αυτό πολίτευμα. Άλλο όμως το ότι τέθηκε κι άλλο αν εφαρμόστηκε. Ο λόγος που ποτέ δεν εφαρμόστηκε -από τότε και μέχρι σήμερα- είναι ότι την θυσίαζαν (μείωναν/ευτέλιζαν/κατέλυαν) οι απανταχού χυδαίοι στον βωμό της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Η εκπροσώπηση ήταν το πιο κρυφό/ύπουλο (γι’ αυτό και άντεξε μέχρι σήμερα) μέσο για να εκπέσει η Δημοκρατία. Αλλά επειδή δεν ευθύνονται ποτέ οι έννοιες αλλά η χρήση τους, να δούμε τι έκανε την εκπροσώπηση να φτάσει να καταλύσει το πολίτευμα.

Ορισμός της λέξης «εκπρόσωπος»: 

το πρόσωπο που έχει την εξουσιοδότηση να παρευρεθεί και να ενεργήσει κατ’ εντολή και για λογαριασμό άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου (πρβ. αντιπρόσωπος, πληρεξούσιος).


Με την κανονική έννοια του όρου, αν αναθέσεις σε κάποιον να κάνει μια δουλειά αντί για σένα, και τον πληρώσεις μάλιστα αδρά για να στην κάνει, όχι μόνο έχεις το απόλυτο δικαίωμα να τον τσεκάρεις κατά την διάρκεια και για κάθε κίνησή του, όχι μόνο είναι υπόλογος σε σένα, όχι μόνο αν δεν κάνει αυτό για το οποίο τον πληρώνεις αδρά τον σουτάρεις και παίρνεις άλλον, όχι μόνο έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις και τα λεφτά σου πίσω αν πράξει διαφορετικά απ’ ότι του όρισες (το σημαντικότερο και επιτακτική ανάγκη σήμερα) είναι απόλυτη υποχρέωσή σου να τον στείλεις φυλακή αν πράξει ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ!!!

Και δες τι κατάντησε να σημαίνει το «πληρεξούσιος» σήμερα:
Οι εκπρόσωποι βρίσκονται θρονιασμένοι ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ σε χρυσά βάθρα, κάνουν μια δουλειά την οποία ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΕ, και δεν μπορείς εσύ που έχεις όλη την εξουσία (τύποις έχεις όλη την εξουσία, βάσει του κανονικού ορισμού της έννοιας «Δημοκρατία»), όχι μόνο λοιπόν δεν σου επιτρέπεται να τον ελέγξεις, όχι μόνο δεν σου επιτρέπεται τον ξηλώσεις, δεν σου δίνει καν λογαριασμό για όσα πράττει αλλά και για όσα πρόκειται να πράξει (όλα εν αγνοία σου, ο τελευταίος που τα μαθαίνεις πάντα είσαι, και φυσικά δεν μαθαίνεις ποτέ την αλήθεια), δεν είναι υπόλογος λοιπόν σε σένα, κι ακόμα χειρότερα έχει πλήρη ασυλία έναντι των νόμων, κι ακόμα (δις) χειρότερα δεν έχεις κανένα δικαίωμα εσύ που έχεις όλη την εξουσία να τον στείλεις φυλακή την ώρα που πράττει ενάντια στο συμφέρον σου, κι ακόμα (τρις) χειρότερα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να τον στείλεις στην κρεμάλα την ώρα που πράττει ενάντια στο συμφέρον της πατρίδας σου, γιατί στην ευτελισμένη μορφή της δημοκρατίας που έχουμε σήμερα έχει οριστεί δια νόμου και μάλιστα του Συντάγματος (βέβηλοι) ο εκπρόσωπός σου να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ…….. Ο ΜΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


Υ.Γ. Να επισημανθεί «νοσηρή και ακατανίκητη τάση προς την εξουσία» έχουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ/ΕΥΤΕΛΕΙΣ/ΒΕΒΗΛΟΙ άνθρωποι. 

Μόνο τέτοιοι, καθ’ όλη την ιστορία του ανθρώπου πάνω στην γη, κυβέρνησαν/κυβερνούν.

Στεφανία Λυγερού