INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σύνταγμα μιας Δικτατορίας

Όπως ίσως πολλοί από εσάς, προυπέθετα και εγώ ότι ζω σε μια Δημοκρατική χώρα με ένα Δημοκρατικό Σύνταγμα.

Και υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορούσα να ερμηνεύσω φυσικά όλη αυτή την κυβερνητική ασυδοσία και νομοθετική αναρχία υπό το κράτος της οποίας ενώ η πατρίδα μου διαλύεται συστηματικά τέσσερα χρόνια τώρα εν τούτοις τίποτα δεν γίνεται ώστε αυτό να σταματήσει και όχι μόνον αυτό, όλα, σύμφωνα με τις...

Μνημονιακές κυβερνήσεις είναι "Απολύτως Συνταγματικά".

Μέχρι σήμερα που διαπίστωσα ότι, πράγματι είναι! (Κλικ εδώ για το Σύνταγμα της Ελλάδος)

Άρθρo 84
1. H Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.......

2. Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της........ Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου ......... Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από TO ENA EKTO τουλάχιστον των βoυλευτών.......

6. ... Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του όλου αριθμού των βουλευτών.

Με απλά ελληνικά:

Το Σύνταγμα της Ελλάδος δομήθηκε εξ αρχής (το 1974, με την "μεταπολίτευση") χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη ή άμυνα για την διαφθορά.


Ενώ δηλαδή θεωρεί δημοκρατικότητα πως αν το 1/6 της Βουλής θεωρεί καταστροφική την πολιτική της κυβέρνησης, η πρόταση μομφής πρέπει και μπορεί να γίνεται, μάλιστα εντός εξαμήνου μόλις από την ανάληψη της διακυβέρνησης, κάνει στην συνέχεια δεκτή την πρόταση δυσπιστίας (το οποίον θα σήμαινε καθαίρεση της διεφθαρμένης κυβέρνησης και εκλογές) μόνον ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!

Όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε ακόμη και μια εντελώς διεφθαρμένη κυβέρνηση, (που μπορεί κάλλιστα να έχει εκλεγεί λέγοντας ένα σωρό ψέματα και απάτες), με αυτό το Σύνταγμα δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ!

Αν κλέβει το κράτος και τους πολίτες από τον πρώτο μήνα; Θα συνεχίσει να το κάνει για 4 ολόκληρα χρόνια! Διότι, βέβαια, μια διεφθαρμένη κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει και η ίδια υπέρ μιας πρότασης μομφής ώστε να επιτευχθεί έτσι η απόλυτη πλειοψηφία και να καθαιρέσει τον εαυτό της!

Τι ειρωνεία αλήθεια! Η Συνταγματική θεσμοθέτηση μιας Δικτατορίας έχει τελεσθεί στην χώρα μας... από την Μεταπολίτευση!

Ξενοφών Ισσάρης