INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα ο Φιλιππίδης. Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Στην Αθήνα, μετά την απέλασή του από την Τουρκία, έφτασε ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος και συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές. Επέβαινε στην πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών η οποία έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05.
Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ενώ μεταβαίνει στον ανακριτή.

 "Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ", πρόλαβε να δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ.

Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου