INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκική Hurriyet: Ο εκπεσών Αγγελος Φιλιππίδης ήταν ένας ερασιτέχνης

Από το αστυνομοκρατούμενο Πέρα, ο Αγγελος Φιλιππίδης, έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικά Μέσα, κατέλυσε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, έφερε πάνω του δύο διαβατήρια (ένα εκ των οποίων είχε λήξει) και κάμποσα χρήματα στις τσέπες. Ηταν άραγε ένας ερασιτέχνης;


Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, ξεκινάει με αυτό το ερώτημα που φαντάζει να είναι ρητορικό. Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποφάσισε να διαμείνει στο Πέρα, μια περιοχή που πριν από 10 χρόνια είχε αποκτήσει κακή φήμη (λόγω εγκληματικότητας), αλλά το τελευταίο διάστημα έχει γίνει... παράρτημα της αστυνομίας.

Η Ελληνίδα αρθρογράφος, Αριάνα Φερεντίνου, επισημαίνει «δεν ήταν πολύ έξυπνο από μέρους του να προσπαθήσει να διαφύγει της Ιντερπόλ, όντας στο Πέρα. Σε συνέντευξή του, σε ελληνικό Μέσο, ισχυρίστηκε πως ήρθε στην Πόλη πριν από λίγες ημέρες για να κάνει κάποιες συναντήσεις. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ο Αγγελος Φιλιππίδης (ή αλλιώς ο ''Εκπεσών Αγγελος'') είχε κάποιες σχέσεις με την Τουρκία και προφανώς θα την είχε επισκεφθεί και παλαιότερα».

Το άρθρο εξηγεί ένα προς ένα τα... λάθη που έκανε ο Αγγελος Φιλιππίδης με αποτέλεσμα να πιαστεί στη... φάκα. «Προφανώς δεν έβλεπε ειδήσεις για το τι συμβαίνει στην Τουρκία. Αν το έκανε, θα ήξερε πως το Πέρα δεν ήταν ο κατάλληλη περιοχή γι' αυτόν, καθώς εκεί μπορούσε να πιαστεί μέσα σε λίγες ώρες, όπως και έγινε. Όλα τα ξενοδοχεία έχουν μια μεγάλη βάση δεδομένων και λαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις για υπόπτους από την αστυνομία».

Σημειώνεται επίσης πως «προφανώς οι ''επαφές'' του στην Κωνσταντινούπολη δεν τον ενημέρωσαν για όσα έχουν γίνει στην περιοχή Ταξίμ στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Μια ημέρα πριν από τη σύλληψή του, η αστυνομία συγκρούστηκε, στην περιοχή, με μια ομάδα διαδηλωτών – συμπαθούντων του κουρδικού κόμματος PKK (κυρίως γυναίκες). Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι γυναίκες αναχαιτίστηκαν μπροστά από το Γαλλικό Προξενείο, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο του Φιλιππίδη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου