INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους δρόμους και σήμερα δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν και την Παρασκευή δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί κατά του προγράμματος απολύσεων και κινητικότητας στο δημόσιο. Στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.
Μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στις 13:00 το μεσημέρι διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί. Απεργούν σήμερα και οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει αποφασίσει αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.
 
 Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.
 
 Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».
 
 Έκτακτη συνέλευση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο. Μοναδικό θέμα της Συνέλευσης: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

Έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η συνέλευση βρίσκονται συγκεντρωμένοι δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες.
 
 Να κλείσουν όλοι οι δήμοι, τη Δευτέρα και την Τρίτη και να παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα προτείνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, στη σημερινή συνέλευση της ΚΕΔΕ. Ήδη ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Με πρόταση για υποβολή ομαδικών παραιτήσεων, εφόσον δεν αποσυρθεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο, κατεβαίνουν στη συνέλευση της ΚΕΔΕ και οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
 Υπέρ της αναστολής λειτουργίας των δήμων μέχρι τις 16 Ιουλίου τάχθηκε με ομόφωνο ψήφισμά της και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση ποτέ δεν αρνήθηκε την αξιολόγηση των δομών των δήμων ή την κινητικότητα αλλά διαφωνεί με τη λήψη οριζόντιων μέτρων χωρίς προγραμματισμό.
 
 Στην απόφαση να κατεβάσει ρολά σε όλες τις υπηρεσίες εκτός από αυτές της κοινωνικής πρόνοιας έως την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.
 
Κινητοποιήσεις και από τους εκπαιδευτικούς
 
 Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και από τους εκπαιδευτικούς, αφού το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ συνεδρίασε και αποφάσισε σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων, για να εκφράσουν οι καθηγητές την αντίθεσή τους στις υποχρεωτικές μετατάξεις, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
 
 Αποφασίστηκε να γίνει μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στην οδό Τσόχα 13 στους Αμπελόκηπους σήμερα, Παρασκευή, στις 13:00 το μεσημέρι.
 
 Επίσης, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, θα δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ εναντίον των νέων μέτρων, θα ενημερώσουν τους γονείς με επιστολές για τις εξελίξεις, θα γίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες με τα αιτήματα τους και θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα τη Δευτέρα, μαζί με άλλους εργαζομένους, στις 19:00 το απόγευμα.
 
 Νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.
 
 Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν εξόρμηση ενημέρωσης στα επαγγελματικά λύκεια και παρέμβαση στις 12:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στις 7 το απόγευμα θα συμμετάσχουν σε πορεία με άλλα σωματεία εργαζομένων με κατάληξη το κτίριο της ΕΤ-3 στη Λ. Στρατού.
 
Απεργούν οι εργαζόμενοι στο νέο ΤΤ
 
 Στο μεταξύ, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ζητώντας να παραμείνει αυτόνομο και να διατηρήσει τον διακριτό ρόλο του στο τραπεζικό σύστημα.
 
 Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού ζήσαμε στις αρχές του χρόνου το καταφανώς άδικο και οδυνηρό σπάσιμο της τράπεζας σε καλή και κακή, σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησής της».
 
 Ακόμη σημειώνουν πως ενώ οι εργαζόμενοι τήρησαν στο ακέραιο τη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα το ΤΧΣ ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ρόλο και την αυτονομία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε και για τις θέσεις εργασίας. «Όποιος αποδειχθεί υπεύθυνος για παρατυπίες και βάλει την υπογραφή του και για το τελικό ξεπούλημα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», καταλήγουν.