INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ....

Μηδενική εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχουν οι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για τον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο". Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 60,3% ο "Κανένας". Μαύρες οι εκτιμήσεις των πολιτών για το μέλλον. Τι μέτρα ζητούν για την οικονομία

Σημαντικό προβάδισμα 2,5 μονάδων ως προς την εκλογική επιρροή για τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".


Αναλυτικά ως προς την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 27%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. "Άλλο κόμμα", απαντά ότι θα ψηφίσει το 6% των πολιτών.

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο που καταγράφεται στις τελευταίες έρευνες, ωστόσο, όπως θα δείτε αμέσως παρακάτω, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα βαίνει διαρκώς μειούμενη.


Σταθερά στην τρίτη θέση, παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ και το ΚΚΕ φαίνεται να τσιμπάει μερικές μονάδες, μετά και την αλλαγή ηγεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι διχασμένο εμφανίζεται το εκλογικό σώμα, με το 47,3% να δηλώνει εκλογική προτίμηση, το 9,4% να δηλώνει αναποφάσιστο, το 36,9% να κυμαίνεται μεταξύ λευκού/άκυρου/αποχής και το 6,4% να επιλέγει "ΔΓ/ΔΑ".



Όσον αφορά τα κατώτερα / ανώτερα όρια εκλογικής επιρροής των κομμάτων, τα ποσοστά έχουν ως εξής:
ΝΔ: 25,5 - 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 28 - 31%
ΠΑΣΟΚ: 6,2 - 7,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,2 - 6,8%
Χρυσή Αυγή: 11,9 - 14,1%
ΔΗΜΑΡ: 3,8 - 5,2%
ΚΚΕ: 6,2 - 7,8%
Άλλο κόμμα: 5,2 - 6,8% (Τι είναι το "άλλο κόμμα": Δημιουργία Ξανά, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι - Πράσινοι, Ανταρσύα, Ένωση Κεντρώων, ΟΧΙ (Δημ. Αναγέννηση - ΕΠΑΜ), Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας)

Καταλληλότερος ο "Κανένας", ακολουθεί ο Α. Σαμαράς

Στο ερώτημα για το ποιος είναι "καταλληλότερος πρωθυπουργός" το 60,3% απαντά "κανένας", ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, επικρατέστερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 16,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου