INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εγκληματική οργάνωση» οι Ιερισσιώτες

Τσακίζει... νομικά κόκκαλα το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για τους 27 κατοίκους της Χαλκιδικής που κλήθηκαν να καταθέσουν ως «ύποπτοι», επειδή αντιδρούν στα «επενδυτικά» σχέδια της Ελληνικός Χρυσός.


«Εγκληματική οργάνωση» οι Ιερισσιώτες, για… «διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και τους περιβάλλοντος»!

 Η διαδικασία των ανωμοτί καταθέσεων ξεκίνησε στις 9 το πρωί, στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την κατάθεση υπομνημάτων από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Με αυτά οι κάτοικοι που θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων αρνήθηκαν τις κατηγορίες που περιγράφονται στη δικογραφία.

Νομική πρωτοτυπία

 «Προξενεί εντύπωση η προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εμφανίσουν μια εγκληματική οργάνωση που έχει σκοπό τη διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και του περιβάλλοντος. Αυτό αποτελεί σίγουρα νομική πρωτοτυπία…», δήλωσαν δικηγόροι που υπερασπίζονται ορισμένους από τους κατοίκους.

Οι 27 «ύποπτοι» κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και 5 μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, φέρονται κατά την αστυνομία ότι συνέστησαν «εγκληματική οργάνωση» διαπράττοντας βαρύτατα αδικήματα όπως είναι η «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή», η «έκρηξη, κατασκευής, προμήθειας και κατοχή εκρηκτικών υλών», η «διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», η «απρόκλητη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», η «διατάραξης κοινής ειρήνης», η «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

 Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, συμμετείχαν κατά περίπτωση σε διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού και έχουν να κάνουν με τον τραυματισμό αστυνομικού από θραύσματα κυνηγετικού όπλου αλλά και τον εμπρησμό σε εμπορικό κατάστημα, τις φθορές σε οχήματα εργαζομένων και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

 Την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας είχε δώσει η εισαγγελία Χαλκιδικής.

Συναυλία κατά των «επενδύσεων»

 Συναυλία για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ, οργανώνουν στο μεταξύ, οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις.

 «Τραγουδάμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων ενάντια στις “επενδύσεις” με κάθε κόστος. Τραγουδάμε για την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον. Τραγουδάμε για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ. Σάββατο στις 19:00 πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Συμμετέχουν: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μελίνα Κανά, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χαϊνηδες, Παύλος Παυλίδης και B-Movies», αναφέρουν στην ανακοίνωση που έστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».


Νίκος Φωτόπουλος για το efsyn.gr