INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τανκς στις παρελάσεις με χορηγό

Με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών, θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει πρόταση από επιχειρηματία για δωρεάν διάθεση καυσίμων για την παρέλαση.

«Από την ώρα που γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις αυτές θα γίνονται με δόξα και τιμή, όπως πρέπει και όχι μίζερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε διαφωνία με τη λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα.
 
 Σχετικά με το ύψος της σχετικής δαπάνης το επιπλέον κόστος ανέρχεται, όπως ανέφερε ο υπουργός, σε 35.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ γνωστοποίησε ότι ήλθε σε γνώση του προσφορά επιχειρηματία που διαθέτει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοκρατία δεν φοβάται και ότι τα φοβικά σύνδρομα έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

 Ουσιαστικά με την απόφασή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ακυρώνει προηγούμενη απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως υπουργού άμυνας, μια κίνηση ενδεικτική της υπόγειας έντασης στη σχέση των δύο κομμάτων. (Διαβάστε επίσης: Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει απελπισμένα μια νίκη)
 
 Εξάλλου το ζήτημα της συμμετοχής μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «η απόφαση να μη μετέχουν μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις δεν ελήφθη μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και λειτουργικούς με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας. Τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα».
 
Η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι «η παρέλαση πρέπει να γίνεται όπως αρμόζει σε ένα γεγονός που τιμά την ιστορική μας επέτειο, δίνοντας τη δυνατότητα στο λαό της Βόρειας Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, να συμμετάσχει, να δει, να θαυμάσει και να τιμήσει τα παιδιά του, που υπηρετούν την πατρίδα, αλλά και μέρος των δυνατοτήτων του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο έχει αποκτήσει η πατρίδα μας με θυσίες των Ελλήνων».