INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τυφλή προπαγάνδα. Του Μάνου Χωριανόπουλου

Οι "μαϊμού"-τυφλοί, που τελικά ήταν λιγότεροι και η συγγνώμη του ΙΚΑ, που πέρασε στα ψιλά. Μια ιστορία για τη μόδα της διαπόμπευσης την εποχή του Μνημονίου
Κάθε φορά που επίκειται κάποιο "ψαλίδι" επιδομάτων, μισθών και συντάξεων, κατά έναν περίεργο τρόπο, συντονισμένα και πολλές φορές και με τα ίδια λόγια, μαθαίνουμε περίεργες ιστορίες για τους συμπολίτες μας, που τρώνε παιδιά για πρωινό και το βράδυ πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.


 Πότε είναι συνταξιούχοι-φαντάσματα, πότε ανάπηροι-"μαϊμού", πότε δημόσιοι υπάλληλοι, όλοι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας. Όλοι πλην αυτών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και αυτών που κέρδισαν από τη χρεοκοπία της.

 Να μη μιλήσω για τις απεργίες, όταν και αποκαλύπτονται τα «απίστευτα» προνόμια της επαγγελματικής ομάδας που απεργεί και ταλαιπωρεί το κοινωνικό σύνολο, αντί τα μέλη της να το βουλώνουν και να αναλογίζονται πόσο τυχερά είναι που πληρώνονται σε μια τέτοια δύσκολη εποχή.

 Συνήθως τα ρεπορτάζ, ξεκινούν με την απαρίθμηση προνομίων, την ανηθικότητα των δικαιούχων και των εργαζόμενων και την ανάγκη να θυσιάσουμε τη ζωή μας για το καλό της πατρίδας. Κάπου στο τέλος, υπάρχει και ένας ψίθυρος «δεν είναι όλοι έτσι, δεν κλέβουν όλοι», αλλά το μήνυμα έχει σταλεί προς τον τηλεθεατή, που φυσικά δεν θα κάτσει να ελέγξει τα στοιχεία.

 Είχαμε την ευκαιρία, μόλις πριν λίγες μέρες να διαπιστώσουμε πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός και μάλιστα με στοιχεία από το… ΙΚΑ.

 Το ΙΚΑ λοιπόν "αποκάλυψε" το όργιο της Καλύμνου με τους τυφλούς-«μαϊμού» των Δωδεκανήσων, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν ανακριβή.

 Ο δήμος Καλύμνου αντέδρασε, απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και τη Δευτέρα έγινε το θαύμα. Οι τυφλοί, που σύμφωνα με το κράτος, έβλεπαν και κορόιδευαν τον κόσμο, σταμάτησαν και πάλι να βλέπουν. Το ΙΚΑ παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία που είχε δώσει ήταν λάθος.

 Θα μου πεις, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πήραν και τη συγγνώμη τους οι δικαιούχοι, από το ευαίσθητο κράτος, οπότε προς τι η γκρίνια;

 Το "σκάνδαλο" της Παρασκευής, ήταν παντού πρώτο θέμα και καλώς ήταν. Την επανόρθωση της Δευτέρας, την είδε κανείς; Πέρασε στα ψιλά, διότι δεν βόλευε.
 Αξίζει να έχετε στο μυαλό σας την παραπάνω ιστορία, όποτε ακούτε να διαπομπεύονται εργαζόμενοι, χωρίς ακριβείς αριθμούς.

 Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να βρεθούν οι ανάπηροι-"μαϊμού" ή οι επίορκοι εργαζόμενοι. Αλλά η τιμωρία, πρέπει να έπεται και όχι να προηγείται της διαπίστωσης του προβλήματος ή της απάτης.
 Η κυβέρνηση λόγω της ανικανότητάς της να καταγράψει τις ανάγκες του κράτους και να παρουσιάσει οργανωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, πρώτα πυροβολεί και μετά ρωτά. Πρώτα κόβει μισθούς, επιδόματα και συντάξεις και μετά, διαπιστώνει αν αδίκησε ή αν εξαθλίωσε έναν άνθρωπο άδικα.

 Ας το θυμούνται αυτό όσοι, κάθε φορά ζητούν "αίμα" υπαλλήλων, αναπήρων, σχολικών φυλάκων και άλλων, μόνο και μόνο επειδή μια ομιλούσα γραβάτα ουρλιάζει από ένα τηλεπαράθυρο, ως όργανο μιας κυβερνητικής προπαγάνδας, που επαναλαμβάνεται και ανακυκλώνεται και γι’αυτό κάθε φορά είναι όλο και πιο εξόφθαλμη και χυδαία.


news247