INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Oργιο φημών για λουκέτο στην ΕΡΤ – Ποιοι αντιδρούν

Για μία ακόμη φορά επανέρχεται η φήμη πως θα σιγήσει μέρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο πλαίσιο της απαιτούμενης αναδιάρθρωσης. Πρόκειται για μείζον θέμα που εξελίσσεται και σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να εμφανίζονται αντίθετοι με το σενάριο.


Πηγές αναφέρουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν σκέψεις για άμεση διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ και επανασύσταση ενός κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα λίγες εβδομάδες αργότερα, με μειωμένο προσωπικό, καθώς και μειωμένο κατά 50% το λεγόμενο ανταποδοτικό τέλος, όπως σημειώνει το Βήμα. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ένα σχέδιο νέων περικοπών στο πλαίσιο και των απαιτούμενων 2.000 απολύσεων από το σύνολο του Δημοσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου που θα εκπονήσει σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, προβλέποντας δραστική μείωση των οργανικών θέσεων προσωπικού, κλείσιμο περιφερειακών σταθμών και ίσως ακόμη και ενός εκ των τριών τηλεοπτικών σταθμών σημειώνει η εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Το ΠΑΣΟΚ λέει «όχι» στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η Ιπποκράτους είναι κάθετα αντίθετη με ένα πιθανό ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση των υπαλλήλων της. Μάλιστα υποστήριξε πως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου το ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετο με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και δεν συμφωνεί με τη λογική «πονάει χέρι, κόβω χέρι».


Πηγή