INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πριν μας τα πει το ΔΝΤ, μας τα είχε πει το ΜΕΓΚΑ.

Πιο πολύ και από τον κυνισμό του ΔΝΤ που παραδέχθηκε ότι μετέτρεψε έναν λαό σε πειραματόζωο, ότι εφάρμοσε εν γνώσει του τη συνταγή της καταστροφής, για να προλάβουν οι γερμανοί και οι γάλλοι να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα, πιο πολύ απ΄ όλα αυτά, με κάνει έξαλλο η αντίδραση των ΜΜΕ της εγχώριας διαπλοκής.
 Εξεπλάγησαν, συγκλονίστηκαν, έπεσαν από τα σύννεφα και μετά γύρισαν και μας είπαν κατάμουτρα «εμείς σας τα λέγαμε από την αρχή». Σε ποιους τα λέγατε, ρε παιδιά;

 Το άκουσα με τ' αυτάκια μου. Βγήκαν πρωί- πρωί με τη δροσούλα στο ΜΕΓΚΑ ο Οικονομέας με τον Καμπουράκη κι αφού κατηγόρησαν το άτιμο το ΔΝΤ και την ατιμοτέρα την ΕΕ για την απονιά τους, ξεστόμισαν τα κάτωθι: «Εμείς τα λέγαμε από την αρχή. Από την αρχή λέγαμε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτα». Σε ποιον τα λέγατε, ρε παιδιά; Στους συγγενείς σας, στους φίλους σας, σε κάποιο φανταστικό κοινό, στο οποίο μιλούσατε με τις κάμερες κλειστές;

Σε μας πάντως δεν τα λέγατε. Σε μας λέγατε ακριβώς τα αντίθετα, όχι μόνο ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας, συλλήβδην οι αστέρες της τηλεόρασης, των ραδιοφώνων και των εφημερίδων. Όταν ήρθε το πρώτο Μνημόνιο, το υποδεχθήκατε με τιμές αρχηγού κράτους, ευτυχώς, είπατε, που βρέθηκαν κάποιοι καλοί άνθρωποι να μας σώσουν, να μας δώσουν 110 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια μικρή περιπέτεια είναι, το πολύ να κρατήσει ένα- δυο χρόνια, άσε που θα μας κάνει και καλό, θα μας απαλλάξει από τις χρόνιες αγκυλώσεις. Το Μνημόνιο είναι ευτυχία δια τον τόπο, είναι ευλογία δια τον τόπο, να πάψουμε, βρε αδερφέ, να είμαστε η τελευταία σοβιετική δημοκρατία.

 Κι όταν το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς, όταν η καταστροφή ήταν πλέον ηλίου φαεινότερη, εσείς εκεί, επιμένατε, όχι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, πρέπει να την πάμε τη συνταγή μέχρι τέλους. Ήρθε και το δεύτερο Μνημόνιο, χειρότερο από το πρώτο, το στηρίξατε με νύχια και με δόντια, 250 δισ. μας δίνουν οι σωτήρες μας, ποσό πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά. Μετά ήρθε το PSI, το μεγάλο σουξέ του Βενιζέλου, κι εσείς το πήρατε στην πλάτη σας, το εμφανίσατε ως την έσχατη σωτηρία του τόπου, επιμένατε ακόμη κι όταν αποδείχθηκε ότι κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τους μικροομολογιούχους.

Τρία χρόνια τώρα είσαστε τα παπαγαλάκια του συστήματος, είσαστε οι μπράβοι του συστήματος. Όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τη μνημονιακή ορθοδοξία, να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, να αντισταθεί, τον καταχεριάζατε, τον λέγατε λαϊκιστή, ανόητο, κουκουλοφόρο, μόνο εθνοπροδότες που δεν μας είπατε. Κι όταν ήρθαν οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, φτάσατε στα άκρα, για να σώσετε το σύστημα, για να σώσετε εντέλει τους εαυτούς σας. Όντως, μας τα λέγατε από την αρχή, μας τα λέγατε από την πρώτη ημέρα.

Μετά και τις αποκαλύψεις του ΔΝΤ, θα σωθούν μόνο αν μας κάνουν να ξεχάσουμε, γι' αυτό πρέπει να τονώσουμε επειγόντως τη μνήμη μας. Παλαιά έλεγαν ότι η μνήμη των λαών είναι το αντίδοτο στην ασυδοσία της εξουσίας ή κάτι παρόμοιο. Σήμερα τα πράγματα είναι πιο εύκολα, γιατί, εκτός από τη μνήμη, υπάρχουν και τα βίντεο.

 Πηγή:
Αυγή.gr