INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΝΤΖΑΣ: «ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΪΛ ΧΙΤΛΕΡ»



Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής με αφορμή την φράση “Χαϊλ Χίτλερ” που ακούστηκε στην αίθουσα της Βουλής κατά την αποχώρηση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Πάντζας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι μπαίνοντας στην αίθουσα του κοινοβουλίου την ώρα της αποχώρησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, άκουσε από κάπου το “Χαϊλ Χίτλερ”.


Απευθυνόμενος στους βουλευτές που αποχωρούσαν είπε χαρακτηριστικά: “Εντάξει … μη βγάλετε και κάνα πιστόλι, άντε πηγαίνετε και Χαϊλ Χίτλερ….”. Η φράση του καταγράφηκε και στα πρακτικά της Βουλής.

“Εγώ δεν ήμουν εκείνη την ώρα μέσα στην αίθουσα, ήμουν στο καφενείο. Μπαίνοντας γινόταν χαλασμός κυρίου. Άκουσα να λένε για τον Χίτλερ και απάντησα. Εντάξει κύριοι μην τραβήξετε και κανα πιστόλι.

 Άντε πηγαίνετε στο καλό και Χαϊλ Χίτλερ. Αυτό είπα ακριβώς. Εξύβρισαν τον πρόεδρο της Βουλής με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς. Άκουσα πολλά Χαϊλ Χίτλερ. Σας είπα επακριβώς, αυτή ήταν η φράση μου. Η επίθεση τους ήταν εκτός κοινοβουλευτικής διαγωγής. Αυτά δεν πρέπει να περάσουν.

Όλες οι παρατάξεις στήριξαν τον πρόεδρο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το θέμα του Χίτλερ ακούστηκε μέσα στη Βουλή”. Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν είδε ποιος ακριβώς βουλευτής, ή ποιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, φώναξαν την επίμαχη φράση. “Αν είναι έντιμοι, να παραδεχτούν όσα είπαν”, κατέληξε.

Το NEWS 247 επικοινώνησε με το πολιτικό γραφείο του βουλευτή που επιβεβαίωσε τα όσα είπε.

“Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση “Χαϊλ Χίτλερ” ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Κοντονή” υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Κοντονής σε δήλωσή του αναφέρει: “όλοι οι βουλευτές στράφηκαν προς το προεδρείο για να διαμαρτυρηθούν, λέγοντας “Τι Χαϊλ Χίτλερ; Τι πράγματα είναι αυτά που ακούγονται!”.

Χρυσή Αυγή: Το φώναξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή τόνισε: “Καταγγέλλουμε τη νέα, βρώμικη συκοφαντική επίθεση όλων των συστημικών μέσων ενημέρωσης κατά της Χρυσής Αυγής. Η επίμαχη, προβοκατόρικη φράση “Χάιλ Χίτλερ” ειπώθηκε από τον βουλευτή Ζακύνθου του Σύριζα Κοντονή Σταύρο. Απαιτούμε από τα παπαγαλάκια του συστήματος, που συσχέτισαν την Χρυσή Αυγή με την συγκεκριμένη φράση να ανακαλέσουν άμεσα, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση”.

Αργότερα, η Χρυσή Αυγή επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση, επικαλούμενη τα πρακτικά της Βουλής.

“Δημοσιοποιήθηκαν προ ολίγου τα πρακτικά της βουλής, σύμφωνα με τα οποία ο ηθοποιός και συριζαίος βουλευτής Πάντζας φώναξε το “Χάιλ Χίτλερ”. Ας ζητήσουν συγγνώμη τώρα οι συκοφάντες και οι απατεώνες που από το πρωί υβρίζουν και προσβάλουν την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί από τα παπαγαλάκια του συστήματος να ανακαλέσουν άμεσα τις εις βάρος μας συκοφαντίες, ειδάλλως θα υποστούν τις νόμιμες συνέπειες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση”.

Δραγασάκης: “Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με διοικητικά μέτρα”

“Σήμερα στη Βουλή δεν είχαμε κάποια διαμάχη μεταξύ κομμάτων. Είχαμε μια προσβολή του Κοινοβουλίου από την Χρυσή Αυγή. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με διοικητικά μέτρα. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με τη δημοκρατική εγρήγορση, τη συλλογική δράση της κοινωνίας και με την εξάλειψη των κοινωνικών αιτιών που τον τροφοδοτούν.

Ως Προεδρεύων του Κοινοβουλίου έκανα το αυτονόητο, όχι να τηρήσω τυπικά τον Κανονισμό, αλλά να υπερασπιστώ τον αυτοσεβασμό και του Κοινοβουλίου και όσων είμαστε εκεί μέσα. Δεν μπορούν να μας επιβάλουν να ακούμε τα υβρεολόγιά τους, να ακούμε την άθλια γλώσσα τους, να ακούμε τη ρητορική μίσους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι το οποίο δεν θεωρούν δικό τους. Αυτό έγινε σήμερα.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να ευχαριστήσω όλους τους παρόντες βουλευτές αλλά και τους βουλευτές όλων των κομμάτων και βεβαίως τον Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι στήριξαν τον συγκεκριμένο χειρισμό που έτυχε σε μένα η ευθύνη να κάνω”, καταλήγει η ανακοίνωση του Γ. Δραγασάκη.

πηγή: news247.gr