INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 Χρόνια - 3 Μνημόνια και οι απορίες ενός ξένου..... (video)

Πριν μερικές ημέρες στο Παρίσι, μία φίλη μου με καταγωγή από τη Βραζιλία, μου έκανε μία απλή ερώτηση:

"Τί συμβαίνει στην Ελλάδα;"

Τί μπορεί ν' απαντήσει κάποιος στην παραπάνω απορία ενός ξένου, που μένει μόνιμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και η Ελλάδα είναι για εκείνον/εκείνη απλά ένα 2λεπτο σε κάποιο Δελτίο Ειδήσεων;

Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, πολύ φυσιολογικά δημιουργήθηκε μία λογική απορία:


"Ποιος είναι ο κατώτερος μισθός στη χώρα;"

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ, ότι η απάντηση των 560 ευρώ που της είχα δώσει, θα ήθελε ανανέωση μετά από μερικές ημέρες.

Ναι, αγαπητοί αναγνώστες. Εάν τα 560 ευρώ της φάνηκαν εξευτελιστικά, φαντάζομαι την αντίδρασή της στα 490 ευρώ που μας "δώρισαν" οι αγαπητοί πολιτικοί μας την Κυριακή των Βαϊων.

Κάποιος θα μου έλεγε ότι λαϊκίζω και πως με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας και θα έρθει η ανάπτυξη.

Όταν ο κ. Σαμαράς δηλώνει «παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία εμείς θα αποδείξουμε την ελληνική επιτυχία (greek success story)», αντιλαμβάνεσαι πως πηγαίνουμε σε σίγουρη αποτυχία, μιας και ότι και αν κάναμε σαν Έθνος τα τελευταία χρόνια, ήταν επιεικώς αποτυχημένο.

"Πώς όμως ξεκίνησαν όλα;"

Εδώ όμως τί απαντάς; Δες τις δύο εκπομπές του Θάνου Δημάδη, οι οποίες ολοκληρώνουν την εικόνα της (σκόπιμης) αποτυχίας του "ελληνικού μοντέλου";




Αγαπητή Georgina, εδώ είναι Ευρώπη και όλα έχουν τη δική τους λογική.... 








RAMNUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου