INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 100-88 ΤΗ ΡΕΑΛ

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το περσινό φάϊναλ φορ….Το 2012 ήταν στην Κωνσταντινούπολη, φέτος στο Λονδίνο, όπου ο αυτοκράτορας του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ολυμπιακός, έδωσε τα διαπιστευτήριά του κατατροπώνοντας στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης και στέφθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του (1997, 2012, 2013) και δεύτερη συνεχόμενη πρωταθλητής Ευρώπης.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά τρόπαιο της Ευρωλίγκα, παρά το γεγονός ότι μπήκε πολύ άσχημα στο παρκέ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 17 πόντους διαφορά (10-27) στην πρώτη περίοδο στη συνέχεια βρήκε το σθένος όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά, αλλά να πάρει τελικά μια μάλλον εύκολη νίκη με σκορ που κατά διαστήματα έφτασε ακόμη και στο +14.


ΜVP του τελικού αναδείχθηκε ο Έϊσι Λο, ενώ MVP του final-4 αναδείχθηκε η μεγάλη μορφή του αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης που ισοφάρισε το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς. «Κλειδί» της νίκης για τους «ερυθρόλευκους» η συγκλονιστική άμυνα στο 2ο μέρος, ο επιθετικός πλουραλισμός που είχαν και η σπουδαία βοήθεια από τον πάγκο, ωστόσο μορφές του αγώνα ήταν οι Σπανούλης (ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο μέρος), Χάϊνς, Λο και Περπέρογλου, ενώ πολύτιμες ανάσες έδωσαν οι Άντιτς, Σερμαντίνι, Σλούκας χωρίς φυσικά να υστερήσει κανείς, καθώς ΟΛΟΙ συνείσφεραν στην «θρυλική» ανατροπή και στην κατάκτηση του τροπαίου. Από τη Ρεάλ ξεχώρισαν ο Ρούντι, ο Σέρχι Ροντρίγκεζ o Γιούλ και ο Σλότερ.

πηγή: ert.gr