INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν σήμερα δυναμικές διαδηλώσεις κατά της φτώχειας στη Σόφια, τη Βάρνα, τη Φιλιππούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας, ενώ το πολιτικό κλίμα παραμένει εκρηκτικό και μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Οι πολίτες, που κατατάσσονται στους φτωχότερους της ΕΕ, διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά και το υψηλό κόστος θέρμανσης και ζητούν δίκαιη τιμωρία για όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, που ευθύνονται για τη σημερινή οικονομική δυσπραγία τους.
 Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο και από το κτίριο που στεγάζει την κεντρική τράπεζα, ενώ απέκλεισαν και δρόμους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ είπε στους διαδηλωτές στη Σόφια ότι οι απόψεις τους θα εξεταστούν στο πλαίσιο της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την πολιτική κρίση.”Θα συνεργαστούμε την επόμενη εβδομάδα”, είπε στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν “Παραίτηση” και “Μαφία”.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε την Τετάρτη ύστερα από πολυήμερες διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας που έλαβε η κυβέρνησή του που κατέληξαν σε αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαϊου.

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου