INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ

Επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει ότι στοχοποιήθηκε από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θ.Μπαλασόπουλο ότι «επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση».


Ο Γ.Καμίνης δηλώνει ότι «οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων» και ζητά ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «φασιστική επίθεση» και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».


Την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δημάρχου Αθηναίων αναφέρει:

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

»Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

»Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

«Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση “εργαζομένων” στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.

»Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

»Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

»Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα. Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομιλία του Γ.Καμίνη στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ προκάλεσε ένταση.

Μετά το επεισόδιο, συνεργάτες του κ. Καμίνη έκαναν λόγο για επίθεση από αγνώστους και ανέφεραν ότι ο κ. Καμίνης όδευε προς το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν φραστικά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση εις βάρος του κ. Καμίνη: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».
 Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, όταν έγιναν γνωστοί οι σχεδιασμοί για ένταξη των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας ο δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει: «Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της.

»Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ