INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Δραματικές ειναι οι εικόνες που καταφτάνουν από την Κωνσταντινούπολη ενω αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών ενδεχομένως και των νεκρών.(Φωτογραφία από την πλατεία Ταξίμ στις 11.30 το βράδυ)


Σπασμένα γυαλιά, πέτρες, καπνοί, αίμα και πανικός…αυτά ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ της βίαιης καταστολής της τουρκικής αστυνομίας με χρήση χημικών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Παιδιά δημοτικού σχολείου έτρεχαν πανικόβλητα προσπαθώντας να αποφύγουν τα δακρυγόνα, ενώ ανέμελοι τουρίστες επέστρεψαν στα ακριβά ξενοδοχεία τους μη συνειδητοποιώντας τι συμβαίνει. Ένας νεκρός, πάνω από δώδεκα τραυματίες εκ των οποίων μια Αιγύπτια τουρίστρια σε κρίσιμη κατάσταση και τουλάχιστον εξήντα που οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, ήταν ο απολογισμός της πιο βίαιης ημέρας της διαδήλωσης που πνίγηκε στο αίμα.

Η κατάληψη “Occupy Gezi Park” ξεκίνησε πριν τέσσερις ημέρες όταν χιλιάδες διαδηλωτές κατασκήνωσαν στο Πάρκο Γκεζί, με σκοπό να το προστατεύσουν από τα σχέδια ισοπέδωσής του, που περιλαμβάνουν την ανέγερση εμπορικού κέντρου στη θέση του. Ωστόσο, δεν συμμερίστηκε τον αγώνα τους για να διατηρήσουν τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής η τουρκική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή παρέμβασης της αστυνομίας. Η διαμαρτυρία έλαβε αμέσως αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ενώ ο διεθνής Τύπος εστιάζει στην άγρια καταστολή των πολιτών από τους Τούρκους ένστολους.

πηγή: theinsider.gr