INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κρεαταγορά του Δημοκρατικού Κόμματος (από το blog του Beppe Grillo)

Τις τελευταίες ημέρες μια αγορά βοοειδών βρίσκεται σε εξέλιξη. Το κίνημα των 5 αστέρων παρακολουθεί μια συνεχή ροή τιμών προσφοράς ανά κεφάλι για την Κάτω Βουλή, για επιτροπές ακόμη και για Υπουργεία. Το κόμμα του Bersani έχει ήδη κάνει στο παρασκήνιο το έργο του για τον εντοπισμό των ανθρώπων του κινήματος των 5 αστέρων για τις διάφορες θέσεις, δίνοντάς τους την κατάλληλη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Είναι ο συνήθης βρωμερός τρόπος άσκησης της πολιτικής.
 Ωστόσο, για να δουλέψει αυτή η μέθοδος πρέπει να υπάρχουν και οι άνθρωποι που να είναι πρόθυμοι να πουληθούν οι ίδιοι. Και το κίνημα των 5 αστέρων, οι εκλεγμένοι αντιπροσώποι του, οι ακτιβιστές του, και οι ψηφοφόροι του δεν είναι προς πώληση.
 Ο Bersani δεν είναι στην εικόνα και δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια τελείωσαν και όταν η άβυσσος της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena ανοίξει, είναι πιθανό ότι ακόμη και η μνήμη του κόμματος του Bersani δεν θα βρίσκεται πλέον εκεί.
 Ο Renzi , του οποίου το μόνο διαπιστευτήριο είναι ότι είναι ήδη επαγγελματίας πολιτικός χωρίς κανένα αξιόλογο αποτέλεσμα, εκθέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού. Αλλά δεν έχασε τις προκριματικές εκλογές? Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόσωπα σαν αυτούς που βρίσκονται πίσω τους. Για να τον επιλέξουν οι "Bersani και Errani είναι πεπεισμένοι ότι έχουν την οριστική υποστήριξη πολλών γερουσιαστών των 5 Αστέρων. Αναγνωρίζουν ότι έχουν κάνει την έρευνά τους και προσδιόρισαν τους σωστούς ανθρώπους." Με άλλα λόγια, οι ηγέτες του κόμματος του Bersani συμπεριφέρονται με χυδαία κίνητρα.
 Είναι αυτή η πολιτική? Αγορά και πώληση? Δηλώνουν κάτι την προηγούμενη ημέρα και το αναιρούν την επόμενη ημέρα ημέρα για μετεκλογική ευκολία? To κίνημα των 5 αστέρων αποτελείται από υπεύθυνους ανθρώπους που θέλουν μια ριζική αλλαγή του πολιτικού ήθους, είναι αδύνατο να το σταματήσουν αυτό, ειδικά με τα συνήθισμένα πολιτικά παιχνίδια. Το κίνημα των 5 αστέρων θα ψηφίσει στο Κοινοβούλιο για κάθε νόμο που αντιστοιχεί στο πολιτικό μανιφέστο του. Δεν θα σχηματίσει συμμαχίες.
 Η δέσμευση αυτή:
 "Οι βουλευτές του κινήματος των 5 αστέρων δεν θα συγκροτούν ενώσεις με άλλα κόμματα ή συνασπισμούς ή ομάδες, παρά μόνο για να ψηφίσουν επί των σημείων που συμφωνούν με αυτά" είναι στον κώδικα συμπεριφοράς για τους αιρετούς εκπροσώπους του Κινήματος 5 Αστέρων στο Κοινοβούλιο. 'Εχει ήδη υπογραφεί από όλους τους υποψηφίους και δημοσιοποιήθηκε στους ψηφοφόρους πριν από τις εκλογές.
 Οι κανόνες αυτοί είναι γνωστοί σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος του Bersani. Αν το κόμμα αυτό θέλει να μετατρέψει την Κάτω Βουλή και τη Γερουσία σε ένα Βιετνάμ, το κίνημα των 5 αστέρων σίγουρα δεν πρόκειται να σταθεί ακίνητο και να παρακολουθεί αμέτοχο.


Beppe Grillo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου