INSIDESERRES........ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε, όχι. Ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

Του Γιώργου Χριστοφορίδη

Τον –καημένο...- τον Παπακωνσταντίνου, λέει, τον δικάσανε και τον καταδικάσανε τα media για τη διαβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, του CD και του... στικακίου!
Δεν του δώσανε –του καημένου...- ευκαιρία, λέει, να απολογηθεί και να κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, όπως έχει δικαίωμα ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας.
Ολοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου; Σωστό. Κανείς δε μπορεί να δικάζεται έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου; Σωστότατο. Και, ασφαλώς, δεν είναι δυνατόν κάποιος να ενοχοποιείται από το λαϊκό δικαστήριο των media; Ακόμη πιο σωστό.Με μία ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση. Τους πολιτικούς. Τους πολιτικούς δε θα τους λυπηθώ καθόλου. Δε θα κάτσω να έχω ευαισθησίες για την αντιμετώπισή τους και για την τύχη τους, άμα θα δικαστούν και θα καταδικαστούν εντός ή εκτός δικαστικής αιθούσης.

Δεν ακούγεται και πολύ δημοκρατικό αυτό; Δεν είναι.

- Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή, όμως, που έχουν φτιάξει οι πολιτικοί μας, όταν έκοψαν και έραψαν τους νόμους έτσι ώστε να μη μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ από το συνάφι τους ΠΟΤΕ στη φυλακή, όσα και να έχει κλέψει;

- Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή, όταν όλα τα δικά τους τέρατα παραγράφονται στο τσακ μπαμ, ενώ το παραμικρό δικό μας, μας κυνηγά μια ζωή;

- Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή, όταν είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα τα δελτία των οκτώ για να αυτο-αθωωθούν για τα πάντα, για να μανιπουλάρουν το λαό, για να ξεπλύνουν τους δικούς μας εγκεφάλους και τα δικά τους εγκλήματα;

Εχουν δικαίωμα, μετά από όλα αυτά, να ζητούν ίση μεταχείριση με τον πολίτη; Εγώ λέω πως όχι.

Αυτοί είναι που εξαίρεσαν τον εαυτό τους από αυτό το δικαίωμα:

1. Αυτοί είναι που μας είπαν ότι δεν είμαστε ίσα κι όμοια απέναντι στη Δικαιοσύνη. Άρα δεν δικαιούνται τώρα να επικαλούνται το «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» που ισχύει για όλο τον κόσμο.

2. Αυτοί είναι που έσπευσαν να αθωώνουν αναδρομικά τους εαυτούς τους. Μη διαμαρτύρονται τώρα που δεν περιμένω εγώ να αποφασίσει η Δικαιοσύνη για να πω το προφανές: ότι Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ένοχοι για το τεράστιο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, ότι διέπραξαν πρωτοφανούς μεγέθους απιστία έναντι του ελληνικού Δημοσίου, έναντι του ελληνικού λαού που τους εξέλεγξε.

3. Αυτοί είναι που τα έκαναν πλακάκια με τους νταβατζήδες, που έβαζαν τους μεγαλο-εκδότες να λιβανίζουν την πολιτική τους καθημερινά από τα κανάλια και να καταδικάζουν όποιον τολμούσε να αρθρώσει αντίλογο. Μη στραβώνουν τώρα που τα κανάλια τους καταδικάζουν από οθόνης. (Και, για να μη λέμε και μαλ... βλακείες, ποιους καταδικάζουν; Ούτε καν όλους αυτούς που προφανέστατα φταίνε. Τον αποδιοπομπαίο τράγο του πολιτικού συστήματος καταδικάζουν).

Με συγχωρείτε. Δε λυπάμαι τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.